Business Eye Opener

Er zijn van die momenten, dan doen en denken we zeer ingewikkeld en moeilijk, maar is de oplossing zo simpel dat we er gewoon overheen kijken.

Het moeilijke doen we goed, maar het makkelijke is te moeilijk. 

 

Wat heeft dit met jouw ondernemerschap te maken? Toch wel veel, ook hier slijten gewoontes in die je pas beseft als je erover na gaat denken.

 

Ik besefte me dat weer, op een webinar waar ondernemers en marketeers samen kwamen.

 

De eerste vraag die op het webinar gesteld werd, was de vraag :" waarom zijn we ondernemer geworden?"

Een zeer groot gedeelte van de aanwezigen gaf aan dat dit vrijheid was, maar wat wordt het meest ervaren? Het tegenovergestelde!

 

Hmmm, volgens mij gaat er dan iets niet goed.

 

Van vrijheid is geen sprake. De ondernemer is vaak een slaaf van zijn eigen bedrijf.

 

Veel ondernemers hebben een te kort aan vrije tijd, veel ondernemers hebben dit zelfs helemaal niet!

 

Hoe zit het met jou vrije tijd? Kan jij het veroorloven om vijf tot zes uur niet op je telefoon te kijken?

 

Ondernemers met vrijheid kunnen dat! En hun bedrijf groeit gewoon hard door!

 

 

Hoe ver laat jij het komen?

Kan jij een burn out veroorloven?

Ren jij door zodat ze bij een belangrijke gebeurtenis over je zeggen:” lichamelijk was hij aanwezig maar geestelijk was hij er niet echt”.

Ga jij door totdat het te laat is?

 

5 Veel gemaakte fouten door ondernemers

 

 1. Denk groot. Ja, natuurlijk moet je groot denken. Je mag dromen hebben, maar je komt er stap voor stap. Te veel hooi op je vork nemen is een oorzaak die veel ervaren wordt bij burn out patiënten. Delegeren is een oplossing.

 2. Dingen offeren om je doelstellingen te behalen. Dit is helemaal niet nodig. Niemand kan presteren zonder quality time, ontspanning en rust. Je moet alleen de werkzaamheden aan anderen durven overlaten.

 3. Niet kunnen presteren zonder deadlines. Deadlines haalt je compleet uit het nu.  Natuurlijk moeten er dingen gedaan worden maar deadlines werken niet voor je, die halen je uit je rust. Door de gehaastheid maak je fouten en krijg je stress. Had je maar iemand die je werk uit handen kon nemen…..

 4. Om succes te halen moet een ondernemer uit de comfort zone stappen en nieuwe wegen bewandelen.  No way! Op deze manier ga je stress in de hand werken en efficiënt is het ook niet. Ga jij je dure tijd verspelen doordat je zo nodig “uit je comfort zone moet stappen om succes te garanderen?” Ga samenwerken met een externe professional, onder aan de streep levert dit zelfs geld op.

 5.  Een ondernemer moet veel uren maken om succesvol te kunnen zijn. Wil jij als ondernemer zo’n 60, 70, misschien wel 80 uur per week werken? Het lijkt me niet. Kan jij met dat uren aantal optimaal presteren? Zeker niet! Meer rust geeft kwaliteit aan het werk.           

 

Mensen zijn van nature lui, als er een tool voor iets is wat ons werk uit handen neemt dan gebruiken we dat maar als we ondernemer zijn, dan lijken we los- en doorgeslagen.

 

Waardoor verliest de ondernemer zijn controle?

 

 • Ondernemers voelen zich schuldig. Ze voelen zich schuldig als ze niet aan het werk zijn (ik had moeten…..), maar ze voelen zich ook schuldig als ze wel (zich het apezuur) werken, ten opzichte van het thuisfront.
 • Ondernemers willen alles zelf doen en uitvogelen. Het is de verkeerde manier van hard werken. Er wordt veel tijd verspeeld en tijd is geld……?
 • Ondernemers zijn sleepwalkers. Ze leven in de waan van de dag. Ja, dan is het logisch dat de tijd vliegt, weer een week voorbij.
 • Ondernemers werken niet aan hun bedrijf maar in hun bedrijf. Op deze manier sluit je de deur voor sterke groei en ontwikkeling. De ondernemer is bezig met de dagelijkse gang van zaken in plaats van bedrijfsgroei en ontwikkeling.
 • Ondernemers benaderen en behandelen bijzaken als hoofdzaken. De bijzaken nemen zo heel veel tijd in beslag. De aandacht voor de echte hoofdzaken worden afgeleid.

 

Op deze manier lijkt het dat het bedrijf de controle heeft over de ondernemer, in plaats van de ondernemer over zijn bedrijf.

 

Dit is best wel een eye opener, is het niet?

 

Mocht dit bovenstaande niet op jou van toepassing zijn: mijn complimenten, ga zo door. Ik weet alleen zeker dat er ondernemers zijn die bij het lezen van deze blog bij zichzelf denken: “shit, hij heeft gelijk.”

 

Je zult dingen anders moeten gaan doen!

Claim je vrijheid weer terug!

Daarvoor ben je ondernemer geworden!

 

 

Hoe je dat doet?

Dit is dus zo’n voorbeeld van iets wat makkelijk kan!

Ga een samenwerking aan met Only 24 Hours a Day!

 

Onze professionele virtual assistants nemen jou een hoop werk uit handen maar daarbij ook zorgen, tijdverlies en deadlines.

 

 • Je krijgt op deze manier je vrijheid als ondernemer terug.
 • Je hoeft niet meer alles te offeren voor je bedrijf.
 • Je hoeft niet meer werk weken van 70 uur te maken.
 • Je hoeft je niet meer schuldig te voelen.
 • Je hoeft niet uit je comfort zone te stappen.
 • Je hoeft je niet druk te maken om randzaken.
 • Je hoeft je niet overal in te verdiepen waar je minder verstand van hebt.

En….. je bedrijf groeit gewoon door!

 

Kijk op onze samenwerken pagina hoe jij als ondernemer jouw vrijheid weer terug kan krijgen.

 

Only 24 Hours a Day wenst jou een succesvol bedrijf

en een leven zoals je die zelf in wilt vullen!