Virtuele samenwerking

Ik wens je veel personeel

De uitdrukking “Ik wens je veel personeel” is een Joodse uitdrukking die vooral in het verleden veel gebruikt werd. Tegenwoordig praten we over “een virtuele samenwerking”.

Voor de jongeren onder ons, ik zal de uitdrukking “ik wens je veel personeel”  even uitleggen:

De uitdrukking was cynisch bedoeld. Als je iemand veel personeel wenste, wenste je hem eigenlijk een hoop stress toe (maar van het woord “stress” had in die tijd niemand gehoord). Veel personeel hebben, stond gelijk aan een hoop ellende en zorgen. Het is dus een uitdrukking die eigenlijk niet zo positief is bedoeld.

Als je dit leest, is het grappig om te beseffen dat onze gedachtengang hierin radicaal is veranderd. We zouden nu deze uitdrukking zelfs als zeer positief opvatten!

We pochen graag over ons bedrijf, roepen aan iedereen die het horen wil dat we het druk hebben en hoeveel “mensen” we onder ons hebben werken. Hoe meer, hoe beter we het doen in deze wereld, zo denken we nu.

 

Waren zij toen zo vooruitstrevend of zijn wij nu zo naïef?!

Natuurlijk ben je als ondernemer erg trots als je op een feestje kan zeggen dat je personeelsbestand in je bedrijf in het afgelopen jaar is verdubbeld. Wat je er niet bij zegt is dat je er ook een hoop kopzorgen bij hebt gekregen.

Virtuele Samenwerking

Virtuele Samenwerking

Niet iedere persoon heeft dezelfde instelling en drijfveer als jezelf, een reële ondernemer weet dat best. Hoe ver ga jij voor je bedrijf en hoe ver gaat een ander voor jouw bedrijf? Natuurlijk zijn er de bekende uitzonderingen, maar weet jij alleen die uitzonderingen aan te nemen? Dat zou heel knap zijn.

Heb je wel eens nagedacht wat een personeelslid kost per jaar? Buiten het salaris om moet er ook nog belasting en sociale lasten worden afgedragen, is het personeelslid wel eens ziek, wil het personeelslid op vakantie, neemt het personeelslid ruimte in beslag, moet je het personeelslid opleiden maar ook bijscholen, is het personeelslid wel eens ontevreden, wordt het personeelslid zwanger of een papa met ouderschapsverlof voor een wekelijkse papadag, moet je tijd maken om beoordelingsgesprekken te voeren, verwacht het personeelslid een fatsoenlijk kerstpakket, een auto van de zaak omdat de buurman dat ook heeft, loonsverhoging omdat de inflatie toch ook stijgt……..

Moet ik nog even doorgaan?

Sta jij nog vol trots te zeggen op een feestje te vertellen dat je veel personeel hebt? Ben jij nog steeds verbaast dat je omstanders dan vol medelijden naar je kijken?

 

Samenwerken met een virtual assistant.

Ik denk dat je trotser kan zijn als je op dat feestje kan zeggen dat je winst van je bedrijf onderaan de streep is verdubbeld zonder dat je daar meer personeel voor hebt aan hoeven nemen. Dat je als ondernemer met de tijd meegegaan bent en een stap hebt gezet in de virtuele wereld en een samenwerking bent aangegaan met virtual assistants.

 

Ik wens je veel virtuele samenwerking.

 

Kijk voor de mogelijkheden op onze samenwerken pagina.